Formule 1

Honda F1 mikt op de top met nieuwe motor in 2017: "Dichter bij Mercedes en Ferrari"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 januari 2017 17:04

Honda heeft het doel gezet om het verschil in het gat met de Formule 1-aanvoerders Mercedes AMG Petronas Formula One en Scuderia Ferrari in 2017 te dichten. De minst indrukwekkende van de krachtbronfabrikanten kijkt naar de komende twee jaar.

Formule 1 Honda


Berichten dat McLaren's partner een compleet opnieuw ontworpen V6 motor hebben, doen de ronde. "Met betrekking tot de motor is ons doel dichter bij Mercedes en Ferrari te komen," zei Yusuke Hasegawa, de chef van Honda F1 tegen het Spaanse Sports Daily AS. "Het is moeilijk om er achter te komen hoeveel vooruitgang zij boeken."

De krant suggereert dat Honda dichtbij de 1000pk zit in 2017, en vraagt zich af of Honda zich tot doel heeft gesteld om een podiumplaats te veroveren of zelfs de werelddtitel in 2017. Een woordvoerder gaf daar antwoord op: "We hebben geen specifiek doel en we geven geen cijfers vrij over de motor en dergelijke. Dichterbij de andere fabrikanten komen is het doel. We weten nog steeds niet hoeveel verbetering Mercedes, Ferrari en Renault maken," aldus de woordvoerder.

Zelfs voormalig McLaren-Honda coureur Jenson Button, is niet zeker hoe de toekomst ervoor staat in 2017. Dit door nieuwe regels voor het chassis en banden specificaties. "Of Mercedes verslagen kan worden is een grote vraag voor iedereen", zei Button tegen het Italiaanse Autosprint. "Zoals nu de regels zijn, zal er veel aerodynamische drag zijn, waardoor een hoop power belangrijk is. Mercedes heeft dat. Als iemand ze kan uitdagen, betekent dat ze goed werk verricht hebben in de winter. We willen allemaal een positief seizoen zien. Het is belangrijk voor de Formule 1 om veel teams aan de top te zien strijden. Dat hebben we absoluut nodig na de afgelopen drie kampioenschappen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS