Formule 1

Honda bijna klaar met krachtbron voor 2017: "Kunnen niet ingaan op de bijzonderheden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 november 2016 11:19

Honda is naar eigen zeggen "bijna klaar" met de afronding van zijn Formule 1-krachtbron voor het komende seizoen 2017. De Japanse fabrikant gaat dan zijn derde seizoen in als motorenproducent voor de Britse renstal McLaren.


De Japanse fabrikant introduceerde zijn laatste motorupdate tijdens de Grand Prix van Maleisië, voor Fernando Alonso, en een week later tijdens de Grand Prix van Japan, voor Jenson Button. Daarmee is de ontwikkeling van de 2016-motor compleet. Honda heeft nu zijn focus verlegd naar het volgend seizoen.

Het hoofd van het F1-project Yusuke Hasegawa zegt dat hij dicht bij de afronding van het ontwerp is. "We zijn begonnen met het testen van motoren op de dyno voor 2017", aldus de Japanner. "We zullen natuurlijk blijven proberen de prestaties te verbeteren door middel van tests, tot vlak voor de start van het komende seizoen."

In 2017 zal het tokensysteem worden opgeheven, waardoor een mogelijke herziening van het krachtbronconcept mogelijk wordt. Hasegawa zegt dat veel van de ontwikkeling van dit jaar ten goede zal komen aan de prestaties van volgend seizoen.

"Sommige van de ontwikkelingen die we in 2016 hebben gerealiseerd, zoals gewichtsvermindering en betrouwbaarheid van de updates, zullen altijd nuttig zijn in elke situatie. En hoewel we niet kunnen ingaan op de bijzonderheden van de technologie voor 2017, zal de regelgeving niet drastisch veranderen. Er zijn dus veel dingen die we dit jaar hebben geleerd, die we ook volgend seizoen kunnen gebruiken."

Nog maar één dag!! Dé gratis tablet-actie! Overstappen op Ziggo Sport, meer snelheid internet en Formule 1!
Stap over op Ziggo en mis niets van de Formule1: Nú met GRATIS Tablet bij Alles-in-1. Kijk HIER vrijblijvend voor meer info!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS