Formule 1

Hoe zijn de vooruitzichten voor Fernando Alonso?: "In 2018 in winnende auto!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2017 18:11 • Print artikel

MANAMA - Fernando Alonso wil volgend jaar in een auto zitten die kan meedoen om de wereldtitel in de Formule 1. Dat zei de Spanjaard van McLaren zondag voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Bahrein


De uitspraak van Alonso kan worden opgevat als een teken dat hij McLaren aan het eind van het seizoen wil verlaten. In 2015 trad hij voor de tweede keer in dienst bij de Britse renstal (na 2007), gelokt door het vooruitzicht dat met nieuwe motorpartner Honda de equipe terug naar de voorste gelederen van de grid zou gaan. Na een desastreuze start van het huidige seizoen is het geduld van Alonso aanzienlijk minder geworden.

Zaterdag werd hij tijdens de kwalificatie op het Sakhir International Circuit het slachtoffer van een probleem met de motor in zijn McLaren. Omdat de motor moest worden vervangen, kreeg Alonso, die zich nog als vijftiende had weten te kwalificeren, een grid penalty voor de race.

"Ik wil winnen, ik ben hier om te winnen", zei Alonso voor de race. "Ik denk dat ik nu op mijn best ben voor wat betreft het racen, dus het doel voor volgend jaar kan alleen maar zijn: strijden om de wereldtitel."

"Mijn toewijding aan de Formule 1 en mijn wil om te winnen zijn groter dan ooit. Groter dan de uitdagingen die ik buiten de Formule 1 kan vinden", refereerde hij aan zijn deelname aan de Indianapolis 500. "Het is Formule 1 of niets voor mij op dit moment."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS