Formule 1

Hoe gaat het verder met Honda in de Formule 1? Zwicht McLaren voor Alonso? "De beslissing is complex!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2017 05:22 • Print artikel

FIA-president Jean Todt heeft een brief geschreven aan Honda CEO Takahiro Hachigo om uit te leggen wat de fabrikant moet doen om in de Formule 1 te blijven. Volgens The Judge 13 heeft de Japanse automobielfabrikant deze week een bijeenkomst gehad om te bepalen of men in de Formule 1 blijft of dat men met de staart tussen de benen vertrekt.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


Volgens de Japanners is het McLaren of niets. Tegelijkertijd gaat het gerucht dat Fernando Alonso volgend jaar een Renault-motor in plaats van een Honda, in zijn McLaren wil hebben. Anders lijkt de Spanjaard te vertrekken. De kans dat de tweevoudig wereldkampioen bij het F1-team uit Woking blijft is klein, wanneer McLaren niet van de Japanners afkomt. De Japanners leveren een groot deel van het budget, waaronder het salaris van Alonso.

“McLaren moet weer in staat zijn om te winnen. Dat moet de focus van de beslissing zijn”, geeft Brown toe tegenover The Judge 13. “De beslissing is complex en natuurlijk, speelt ook de economische kant een rol.” Waarna de Amerikaan niet in zijn stijl reageert: “We kijken later naar de economische kant.”

Hoe het verder gaat is nu de grote vraag. Het management van Honda lijkt verder te willen met McLaren en heeft al in de media laten doorschemeren dat ze het F1-team moeten overtuigen. Daarmee wil men in Japan een oneervolle afgang voorkomen. De vraag is hoe dat moet met een team lijkt het gebruik van de de motoren te willen weigeren. Daarbij lijkt voor alsnog Toro Rosso de enige mogelijke optie om langer in de Formule 1 te blijven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS