Formule 1

Ligt de toekomst van Honda in de Formule 1 in handen van Red Bull: "Toro Rosso moet meespelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 september 2017 10:24 • Print artikel

Er is veel onduidelijkheid over de toekomst tussen de F1-renstal McLaren en motorfabrikant Honda. Na drie tegenvallende seizoen is de maat vol bij het Formule 1-team uit Woking. In de paddock gaan de geruchten dat de twee partijen uit elkaar gaan, want het geduld bij directeur Zak Brown en teambaas Eric Boullier lijkt op te zijn. Het balletje lijkt echter bij Red Bull te liggen.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


“McLaren heeft altijd haar doel bereikt. Honda heeft de hare nooit bereikt”, zeggen Brown en Boullier tegen Sportsmole. Het is echter niet makkelijk voor het team uit Woking om te wisselen. De deal met de Japanners levert ongeveer 100 miljoen aan sponsorgeld op. Daarbij lijken Mercedes, Ferrari en Renault niet zomaar bereid om motoren te leveren. Zij hebben immers allemaal partijen waaraan geleverd wordt. McLaren lijkt Red Bull ervan te willen overtuigen om de motorendeal tussen Toro Rosso en Renault op te geven en over te gaan op Honda. Zodat het Japanse merk in de Formule 1 blijft.

“De situatie is gecompliceerd, omdat het niet slechts om McLaren gaat”, reageerde Boullier. “We moeten ook overwegen wat het beste voor de gehele Formule 1 is. Alle partijen begrijpen de onderhandelingen. Ik kan je er niet meer over zeggen.” Daar voegt Brown aan toe: “Het ideale scenario is waar iedereen uiteindelijk lacht. Maar om daar te komen moet Toro Rosso meespelen. We moeten weten wat we gaan en waar we het gaan doen, omdat we nu in een tijdsbestek zitten dat het het ontwerp van de auto voor volgend jaar beïnvloedt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS