Formule 1

Het zwarte goud van de Formule 1 in het nieuwe seizoen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 december 2016 06:19

Formule 1 bandenleverancier Pirelli heeft bekendgemaakt welke banden er gebruikt gaan worden tijdens de eerste twee races van het seizoen 2017. In het aanstaande seizoen worden nieuwe regels geïntroduceerd, met de komst van de bredere band, die ontwikkeld is voor meer snelheid in de bochten.


Pirelli heeft eerder bekend gemaakt dat alle teams exact dezelfde banden geleverd krijgen voor de eerste vijf races van het seizoen ter introductie van de nieuwe reglementen.

Er is door de Italiaanse firma een selectie gemaakt voor de komende races. De eerste race van het seizoen 2017, de Grand Prix van Australië, zullen de teams op Albert Park gebruik kunnen maken van de softs, supersofts en ultrasofts, het is de eerste keer dat de ultrasofts gebruikt worden in Melbourne.

De Grand Prix van China die als tweede race op de kalender staat, worden de mediums, softs en supersofts onder de bolides gezet, dezelfde bandenkeuze als vorig jaar.

Pirelli heeft eerder bekend gemaakt dat alle teams exact dezelfde banden geleverd krijgen voor de eerste vijf races van het seizoen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS