Formule 1

"Het was geluk! Ook Ricciardo had pech, Verstappen viel uit, Hamilton had in het begin wat problemen, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 15:35 • Print artikel

Toro Rosso-teambaas Franz Tost wil niets minder dan consistente top tienresultaten voor zijn beide coureurs dit seizoen. In de nasleep van Pierre Gasly's opvallende vierde plaats in Bahrein afgelopen zondag, onthulde Tost de doelstellingen voor dit seizoen voor het team uit Faenza. Hij gaf ook toe dat het geluk een rol had gespeeld in het indrukwekkende resultaat van de Fransman.

Franz Tost Toro Rosso


"Het was geluk. Ook Ricciardo had pech, Verstappen viel uit, Hamilton had in het begin wat problemen, maar het racetempo was vrij goed, constant en Pierre maakte geen fouten. De pit-stops verliepen goed, wat betekent dat als de eerder genoemde coureurs gewoon vooraan hadden gereden, we zonder problemen op de zesde, zevende plaats hadden kunnen eindigen."

Toro Rosso's kansen om dit jaar tot goede prestaties te komen werden als onwaarschijnlijk beschouwd toen het team aankondigde dat het de Renault-motor zou inruilen voor een exemplaar van Honda. De spectaculaire vooruitgang die de Japanse fabrikant in de winter heeft geboekt, gevolgd door het resultaat van Gasly in Bahrein, heeft de angst voor mislukking echter verminderd.

Tost verwacht meer goede resultaten van Toro Rosso omdat het zichzelf manifesteert aan de bovenkant van het ultra competitieve middenveld van de F1. "Niet perse de vierde plaats, maar ik heb altijd gezegd dat ik een uitslag bij de eerste tien verwacht. In de tweede helft van het seizoen verwacht ik dat beide auto's permanent bij de eerste tien kunnen finishen."

De Oostenrijkse teammanager verwacht ook van Brendon Hartley - die in Bahrein op de zeventiende plaats eindigde na een ontwrichte race - dat hij zich verbetert. "Hij kan het. Hij is er competitief genoeg voor", zei Tost.

"In Bahrein was zijn straf van tien seconden naar mijn mening tamelijk zwaar, omdat hij het niet opzettelijk deed. Hij raakte Pérez zeiden de stewards. Die beslissing accepteren we. Anders had hij op de zevende of achtste plaats kunnen eindigen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS