Formule 1

Het Sauber F1 Team laat de nieuwe C36 op 20 februari aan de wereld zien

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 februari 2017 18:53

Het Sauber F1 Team heeft via hun website en Twitter de bevestiging gegeven over de onthulling van de nieuwe Formule 1-bolide van het team. De sluier die over de C36 ligt, zal op 20 februari aanstaande verwijderd worden.



Het Zwitserse team eindigde vorig jaar als tiende eindigde in de strijd om de constructeurstitel, in een seizoen van overleven. Door een overname vorig jaar in juli is Sauber verzekerd van een lange termijn toekomst.

Vrijdag bevestigde Sauber dat de nieuwe bolide, de C36, onthult zal worden op 20 februari. Dit is de vroegste datum voor een lancering in 2017 tot nu toe. Het team had met de bevestiging van Pascal Wehrlein de line-up rond. Wehrlein die zijn tweede seizoen ingaat van de F1 werd pas in het team gezet, nadat de stoelendans bij Mercedes AMG Petronas rond was. De Duitser is voor het nieuwe seizoen teamgenoot van Marcus Ericsson. Saubers C36 zal voor het eerst het circuit opgaan voor het grote publiek tijdens de pre-season test op die begint op 27 februari in Barcelona, Spanje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS