Formule 1

Het management van Silverstone overweegt te stoppen met de Britse Formule 1 Grand Prix

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 03:17 • Print artikel

Het management van het circuit van Silverstone overweegt de Britse Formule 1 Grand Prix te laten vallen zo meldt ITV News. De British Racing Drivers Club die het Engelse circuit bezit en de organisator is heeft een brief gestuurd naar haar leden om ze te waarschuwen voor het ‘potentiële slopende risico’ van doorgaan met het organiseren van het verliesgevende evenement.

F1 GP Engeland Silverstone

In de brief die op 19 december 2016 is verzonden, spreekt de voorzitter de wens uit om de Formule 1-wedstrijd te behouden, waarbij de overweging wordt meegegeven of het contract voor aanvang van de wedstrijd op Silverstone opgezegd dient te worden. Wanneer de clausule wordt geactiveerd, eindigt de overeenkomst aan het einde van 2019.

“Het is geen simpele beslissing en we moeten de alle implicaties volledig overwegen om voor het midden van het jaar tot een conclusie te komen”, zo meldt de BRDC-voorzitter John Grant in de brief. Ondanks dat er het evenement 139.000 bezoekers aantrok, was de race in 2016 verliesgevend. Na 2003 en 2009 lijkt de BRDC wederom in discussie te raken met Bernie Ecclestone. De F1-baas wilde de Grand Prix toen over te brengen naar Donington Park.

Start F1 GP Spa Francorchamps

Ga je liever naar de Grand Prix van België? Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in snel tempo geboekt! Kijk HIER eens vrijblijvend voor alle informatie en de mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS