Formule 1

Max Verstappen geeft grote namen het nakijken: "Als hij een goede auto..."

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 21 juli 2016 06:14

Met een geweldige tweede plaats in de Grand Prix van Silverstone, achter regerend wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton, wist Max Verstappen zich wederom in de kijker te rijden. Zijn gewaagde inhaalactie via de buitenkant was er één die Nico Rosberg niet had verwacht en die zeker gewaardeerd werd door de 140.000 toeschouwers. Hamilton, een racer die niet snel zijn concurrenten prijst, benadrukt dat Max Verstappen een talent is wiens ontwikkeling zeer snel verloopt. “Max is een macht waar we zeker rekening mee moeten houden, dat is wel duidelijk”, aldus de drievoudig wereldkampioen.


“Hij vormt een zekere bedreiging waar ik en alle anderen op de grid rekening mee moeten houden. Als hij over een goede auto beschikt, is hij in staat een goed gevecht aan te gaan.”

Verstappen, geboren in België maar vanwege zijn dubbele nationaliteit rijdend onder een Nederlandse licentie, komt dit weekend in Hongarije uit in zijn 30e Grand Prix na de afgelopen twee races op het podium te zijn gefinisht. Hij staat momenteel zesde in het kampioenschap met 90 punten. Christian Horner, zijn teambaas bij Red Bull, is enorm enthousiast over dat wat Verstappen liet zien in Engeland. “Zijn gedurfde inhaalmanoeuvre op Nico was fantastisch! Voor mij was dit het hoogtepunt van de race. Voor het publiek ook, ze smulden ervan. En dat is niet verwonderlijk. Lewis heeft gelijk, Max wordt nog iedere race beter en sterker. Wie weet wat er nog gaat komen. Ik wed nog aanzienlijk meer.”

Verstappen begon op zijn vijfde al met karten en is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen. Zijn vader verscheen aan de start van 107 Grand Prix’ en behaalde twee keer de derde plaats. Max maakte zijn debuut in de F1 pas vorig jaar in Australië en heeft nu reeds de prestaties van zijn vader verbeterd met twee tweede plaatsen en een opzienbarende overwinning tijdens zijn debuut voor Red Bull in Spanje. Dit was een signaal en een prestatie die de Formule 1 wereld rechtop deed zitten. Deze jongen, amper oud genoeg om over een normaal rijbewijs te beschikken, gaf grote namen zoals Fernando Alonso, Kimi Räikönnen, Jenson Button en Sebastian Vettel het nakijken. Met een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen is hij de jongste Formule 1-coureur ooit. Hij is tevens de jongste racewinnaar.

Zijn opmars in de stand om het kampioenschap is niet onopgemerkt gebleven, maar ging wel gepaard met enige controversie. Zijn jeugdige gretigheid zorgde voor een botsing met Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Monaco in 2015. Felipe Massa bestempelde zijn rijgedrag hierdoor als “zeer gevaarlijk”.

Ongeacht wat iedereen over hem zegt, blijft Verstappen met beide voeten op de grond en bescheiden over zijn kunnen, zijn kansen op een Formule 1 titel en zijn intentie om een regelmatige racewinnaar te worden: “Ik heb het naar mijn zin. Ik zal altijd proberen te winnen, dat zit in mijn natuur. Dat is wat ik het liefste wil.”

Vorig jaar liet Max die intentie zien door in Hongarije op de vierde plaats te finishen, voor Alonso en Hamilton. Nu is hij er klaar voor om zichzelf weer tot het Maximum te pushen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS