Formule 1

Het hangt af van de ontwikkeling volgens Max Verstappen: "Het moet van beide kanten komen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 april 2017 17:20

Max Verstappen denkt dat de ontwikkelingsrace tussen de top-twee teams uiteindelijk beslist wie in 2017 het wereldkampioenschap bij de coureurs in de Formule 1 wint. De strijd is op dit moment gaande tussen Mercedes AMG Petronas coureur Lewis Hamilton en de man van Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel, met een gelijke puntenaantal. Bij de constructeurs gaan Mercedes en Ferrari aan de leiding, de Scuderia met een achterstand van slechts één punt.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Na twee races lijkt het erop dat Red Bull Racing het derde beste team is. Verstappen denkt er anders over, volgens hem ziet iedere coureur er goed uit in een van de twee auto's, die aan de leiding gaan. Uiteindelijk zal de snelheid van de auto en niet het talent van de coureur de titelstrijd beslissen. "Iedereen ziet er geweldig uit in een goede auto," zei Verstappen. "Ik weet niet wie er zal winnen, Hamilton of Vettel. Ik denk dat ze beide erg snel zijn, maar het hangt af van de ontwikkeling van de auto, wie aan de top komt. Iedereen hier in de paddock, geef die een snelle auto en ze zien er geweldig uit."

De Limburger blijft er vertrouwen in houden dat Red Bull het gat naar Mercedes en Ferrari kan dichten in de loop van het seizoen. Wel geeft de 19-jarige Limburger aan dat de leverancier van de krachtbron voor de RB13, Renault, ook een stap vooruit moet maken. "De auto's zijn nog steeds erg nieuw, dus de verbeteringen zijn groter dan de afgelopen jaren", zei Verstappen. "Wij moeten nog steeds een beetje verbeteren, het is een beetje van beide kanten op dit moment. In Bahrein zal het hetzelfde zijn, denk ik. Ik weet het niet, misschien aan het einde van de race dat we in plaats van 40 seconden 38 of 42 seconden achterliggen. Ik denk niet dat er veel verschil zal zijn", besluit Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS