Formule 1

Helmut Marko nog steeds boos: "Massa hield niet alleen Max op, maar gaf Hamilton ook een slipstream"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2017 10:32 • Print artikel

Dat Lewis Hamilton de Grand Prix van Japan won en niet de kort achter hem jagende Max Verstappen komt door diverse zaken. Dat stelt Helmut Marko van Red Bull, de werkgever van Verstappen die tweede werd op het circuit van Suzuka.

Helmut MarkoHelmut Marko Red Bull Racing


Volgens Helmut Marko was Lewis Hamilton net iets slimmer dan Verstappen: als het op zijn stercoureur Max Verstappen aankomt, heeft Red Bull-motorsportconsultant Helmut Marko meestal niets dan lof. De Oostenrijker vocht ooit fel voor het talent van de Limburger en beloofde hem zelfs een Formule 1-stoeltje zodat hij voor Red Bull zou kiezen en niet voor Ferrari of Mercedes. In Suzuka moest Marko echter toegeven dat Verstappen nog steeds in een leerproces.

Hamilton is bijvoorbeeld in sommige gebieden nog wat gewiekster. Tijdens de virtual safetycar bijvoorbeeld, kon de Mercedes-coureur 1,5 seconde uitlopen op rivaal van Red Bull omdat hij slimmer was. "Hij nam gewoon een kortere route dan Max in de rondes", zei Marko tegen Auto Motor und Sport. "Hamilton toont zijn routine."

De Brit won de Grand Prix vlak voor Verstappen, hoewel hij in de laatste stint minder goed ging. Maar toen Felipe Massa en Fernando Alonso zich onbedoeld in de tweestrijd mengden door op een ronde te worden gereden, moest de Nederlander lossen.

Verstappen zei later dat het geen verschil zou hebben gemaakt, maar Marko is nog steeds boos op de twee routiniers. "De manoeuvres van Alonso en vooral Massa waren ongelooflijk. Massa hield niet alleen Max op, maar gaf Hamilton ook een slipstream", zegt hij boos omdat hij weet dat de Red Bull beter is dan de Mercedes in verkeer.

Tegelijkertijd was hij echter niet bang dat andersom Valtteri Bottas de auto van Daniel Ricciardo zou passeren: "Opvallend genoeg geeft onze auto ook een slechtere slipstream."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS