Formule 1

Helmut Marko legt uit waarom Hamilton beter dan Verstappen was...

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 10:30 • Print artikel

Helmut Marko neemt nooit een blad voor de mond. De Red Bull-consultant is altijd duidelijk in zijn analyses en ook ditmaal maakt hij eenvoudig duidelijk waarom Lewis Hamilton beter was dan Max Verstappen in Japan. De Oostenrijker legt de zwakte van de Nederlander tijdens de race in Japan simpelweg bloot. De Mercedes-coureur reed namelijk tijdens de virtuele Safety Car 1,5 seconden weg van zijn rivaal in de Red Bull.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“Hij heeft in die ronden simpelweg een kortere lijn gereden dan Max”, zegt Marko tegenover Auto Motor und Sport. “Dat zegt wat over de routine van Hamilton.” In de eindfase van de race zette Verstappen nog wel druk, maar toen de achterblijvers Felipe Massa en Fernando Alonso in beeld kwamen, was het voorbij.

Het is iets wat de Red Bull-consultant boos maakt. “De manoeuvres van Alonso en vooral Massa waren ongelofelijk”, zegt de oud-winnaar van de 24 uur van Le Mans. “Massa heeft niet alleen Verstappen afgestopt, maar gaf Hamilton ook extra marge.” Het maakt Marko met name boos omdat de Red Bull in verkeer beter is dan de Mercedes en het voordeel dus als gevolg van de acties van het tweetal volgens de Oostenrijker verloren ging.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS