Formule 1

Helmut Marko kleineert Alonso: “Het ligt niet aan de Honda-motor! McLaren nog steeds het langzaamste”

Uitgegeven door Bart • 12 april 2018 17:44 • Print artikel

Helmut Marko is niet onder de indruk van de prestaties en de auto van McLaren. Fernando Alonso had voor de Grand Prix van Bahrein aangekondigd Red Bull te willen bedreigen, maar eindigde achter de Toro Rosso. De Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren vroegtijdig uitgevallen. “De McLaren kan niet zo geweldig zijn”, zegt Marko in Auto, Motor und Sport. “Het was niet alleen de Honda-motor die er voor zorgde dat ze langzaam waren. Met de Renault achterin zijn ze op het rechte stuk nog steeds het langzaamste team.”

Stoffel Vandoorne


Red Bull houdt de verrichtingen van de Honda-motor bij Toro Rosso nauwlettend in de gaten. Wellicht stapt het team komend jaar over. Volgens Marko heeft McLaren een fout gemaakt door de banden met de Japanse fabrikant te verbreken. “Ze verliezen niet alleen een motor die steeds beter en beter wordt, ze lieten ook veel geld liggen.”

De rivaliteit tussen Red Bull en McLaren, beiden met Renault-motor, is groot. Stoffel Vandoorne geeft aan dat het team bewust voor Red Bull als graadmeter heeft gekozen. “In de Formule 1 sta je altijd onder druk. Het is logisch om ons met Red Bull te vergelijken. Dit is pas het begin van het seizoen. We wachten nog even af en zien dan hoe we er voor staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS