Formule 1

Helmut Marko: "Geen verrassing als Sainz Toro Rosso verlaat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2017 18:28 • Print artikel

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft gezegd dat hij niet verbaasd zou zijn als Carlos Sainz vóór het seizoen 2018 Torro Rosso verlaat en een stoeltje ergens anders vindt. De Spaanse coureur vindt dat het tijd is om verder te kijken nadat hij naar eigen mening heeft bewezen dat hij bekwaam genoeg is om die stap te maken.

Carlos Sainz Toro Rosso


Maar Sainz is niet in staat om de stap naar zusterteam Red Bull te maken vanwege de waterdichte contracten van Daniel Ricciardo en Max Verstappen die momenteel lopen voor ten minste een ander seizoen.

Sainz werd door Red Bull stevig op zijn plaats gezet na de Oostenrijkse Grand Prix nadat hij had verklaard dat hij Toro Rosso wilde verlaten. Maar Marko heeft nu gezegd dat dit een mogelijkheid zou kunnen zijn. "Het is moeilijk om over 100 procent [toezegging] in de Formule 1 te praten", zei Marko tegen Canal F1 Latin America.

"Ik zou niet verbaasd zijn als ik hem bij een ander team zou zien. Omdat ik zijn contract ken. Maar alleen wij kunnen het mogelijk maken."

Sainz zou een rol kunnen spelen in de steeds complexere onderhandelingen tussen McLaren, Honda, Renault en Toro Rosso. Hij zou kunnen optreden als gedeeltelijke compensatie voor Renault als het ermee instemt zijn motorleveringen over te schakelen van Toro Rosso naar McLaren, wat voor Honda op zijn beurt de weg zou vrijmaken om het Red Bull-juniorteam volgend jaar van hun energieeenheden te voorzien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS