Formule 1

Max Verstappen versus Stoffel Vandoorne: "Ik maak geen fouten"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 februari 2017 06:46

De Formule 1 zou wel eens in een nieuw 'Senna versus Prost'-tijdperk kunnen belanden. Dat is de optiek van Peter Windsor, nu er twee jonge heren, Max Verstappen en Stoffel Vandoorne, uit de Benelux zich voorbereiden op de strijd in de koningsklasse van de autosport in 2017.

Formule 1 2017 Max Verstappen

Peter Windsor, voormalig Williams Martini Racing manager die nu journalist is, zei tegen het magazine Formule 1: "Ik ben een grote van Vandoorne-fan. Ik zie de F1 een tijdperk ingaan zoals het was met Senna en Prost, maar dan met Verstappen tegen Vandoorne. Verstappen als Senna, Vandoorne als Prost," voegde Windsor toe."

Nu Red Bull Racing coureur Max Verstappen aan zijn derde F1-seizoen begint, en misschien wel voor de wereldtitel in 2017 gaat, is de Belg vijf jaar ouder maar een debutant dit jaar. De jonge Nederlander wordt gezien als spectaculair en agressief, Vandoorne geeft blijk van een stijl die in contrast staat. "Ik ben niet alleen consistent in een race maar over een heel seizoen," zegt de 24-jarige McLaren-Honda coureur. "Zonder fouten te maken. Mijn kracht is dat ik een inferieure auto naar de top vijf kan brengen", aldus Vandoorne.

Wil je ook eens een Formule 1 Grand Prix bezoeken?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS