Formule 1

Hamilton toont aan nog voldoende vuur in zich te hebben: "Leek een beetje op mijn kartdagen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 13 november 2017 07:08 • Print artikel

De nieuwe, viervoudig wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton reed tijdens de voorlaatste F1 Grand Prix van achteruit het veld naar voren. De Brit startte de race in Brazilië na een crash in de kwalificatie vanuit de pits, maar reed gepassioneerd en geconcentreerd naar een indrukwekkende vierde positie. Volgens Hamilton zelf toont dit maar aan dat hij nog voldoende vuur in zich heeft om te vechten in de Formule 1.

Lewis Hamilton

'Het was vermakelijk", lachte de wereldkampioen na afloop van zijn race op Interlagos. "Het leek een beetje op mijn kartdagen toen ik ook vaak achteraan startte, vooral tijdens mijn eerste twee jaren. Ik verprutste gisteren waardoor ik vanaf de slechts denkbare positie moest starten. Ik was sterk genoeg om deze race te winnen van pole tot finish en dat deed ik niet, dus dat maakte mijn werk een stuk lastiger. Maar toen ik wakker werd was mijn doel het weer goed te maken, m'n fout van gisteren te herstellen en het team trots te maken en te proberen punten terug te pakken. Ik probeerde nog derde te worden, maar mijn banden waren op aan het eind."

"Ik heb genoten van de race, genoten van het gevecht en ik hoop dat het niet alleen mezelf maar iedereen toont dat ik nog voldoende vuur in m'n hart heb. Ik voel me nog jong en ik heb nog veel, veel races te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS