Formule 1

Halo zal geen grote impact hebben volgens Daniel Ricciardo: "Racen zal niet anders zijn"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 december 2017 12:09

Volgens Daniel Ricciardo zal het Halo-cockpit beschermingsysteem geen radicaal effect hebben op de F1. De Halo is vanaf 2018 verplicht voor alle teams in de Formule 1. Het uiterlijk van de beugel ondervindt hevige kritiek van fans en coureurs uiten hun bezorgdheid over het zicht in de cockpit.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


De Red Bull-coureur voorspelt dat de Halo snel een onderdeel van het meubilair in de sport wordt. "Ik denk dat de mensen er snel over heen zijn", zei Ricciardo tegen Racer.com. "Het is alleen het uiterlijk waar de fans aan moeten wennen, het racen zal niet veranderen."

De Australiër geeft aan dat er vergelijkbare controversiële veranderingen zijn geweest die snel geaccepteerd werden. "Toen de auto's tussen 2008 en 2009 veranderden, zagen ze er ook niet goed uit", vertelde Ricciardo. "Maar mensen wenden er aan en toen werd het normaal om grote en smalle vleugels te hebben. Ook al was het vreemd in de F1."

De vrolijke teamgenoot van Max Verstappen is van mening dat de veiligheid boven het uiterlijk moet staan. "Ik denk dat er erg gemengde gevoelens zijn onder de coureurs, media en de fans", gaf Ricciardo toe. "Het ziet er minder mooi uit, maar het helpt om nare ongelukken te voorkomen. Als er een onderdeel van een auto afvliegt, kan het fatale gevolgen voorkomen. Mensen vergeten snel als er een aantal jaren niks ernstigs gebeurd. Dan zeggen ze dat het veilig is, maar iedere keer als er iets gebeurt, benadrukt dat het gevaar. Het racen zal hetzelfde blijven. De risico's die we nemen zijn nog steeds hetzelfde. Dus ik zie niet echt een grote verandering."

Wil je komend Formule 1-seizoen één van de Grands Prix bezoeken?

INFORMATIE kaarten Grand Prix van Duitsland

INFORMATIE kaarten Grand Prix van België

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS