Formule 1

Red Bull met Verstappen en Ricciardo gaat Renault motorisch vooruithelpen: "Op papier kunnen we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2017 18:26 • Print artikel

Alain Prost, officieel adviseur bij Renault Sport F1, denkt dat zijn Formule 1-team moeite gaat krijgen om de klantenteams van Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Ricciardo racen, en McLaren met het duo Alonso-Vandoorne te verslaan. Beide teams rijden volgend jaar met de Franse krachtbron. "Het zijn twee ervaren, sterke teams. Het wordt lastig om ze te verslaan."

Renault F1

"Voor mij is die druk positief, ook al is het moeilijk", zegt de F1-legende tegen Auto Motor und Sport. "Het fabrieksteam vecht tegen twee goed gevestigde teams, waar de hele organisatie die Renault aan het opzetten is, al bestaat. En deze teams hebben ook topcoureurs, misschien wel de beste. Op papier kunnen we Red Bull en McLaren niet verslaan." Prost geeft toe dat de vijfde plek in het kampioenschap van 2017 een teleurstelling was. "Komend jaar zijn we beter."

"De klantenteams gaan ons helpen om ervaring op te doen om dichter bij de top te komen", zegt de Fransman. "Het gaat om de lange termijn, dus is het belangrijk dat we elk jaar progressie boeken. Als we willen winnen, moeten we iedereen verslaan."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS