Formule 1

Greep Nico Hulkenberg naast een kans bij Mercedes?: "Nico Rosberg had me zachtjes..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2017 07:44 • Print artikel

Nico Hulkenberg tekende enkele weken voordat zijn landgenoot Nico Rosberg zijn vertrek bij Mercedes aankondigde, een contract bij het Formule 1-team van Renault. Is de Duitser daarmee niet de meest ongelukkige coureur op de grid. De coureur uit Emmerich am Rhein wilde graag een fabriekscoureur worden en vond dit bij het Franse team. Misschien had zijn kennis van de Mercedes-motor bij Force India Hulkenberg wel het stoeltje van de wereldkampioen bij de Zilverenpijlen kunnen opleveren?

Nico Hulkenberg

"“Mercedes is al lange tijd de motorenpartner van Force India en we deden afgelopen zomer gezamenlijke promotionele activiteiten in Hockenheim…. Rosberg had me zachtjes kunnen influisteren dat hij ging stoppen als hij de titel won”", grapt de Duitser tegen Bild am Sonntag. Toch houdt de coureur er geen zuur gevoel aan over, dat het niet zijn kant opviel om een stoeltje bij het automerk uit Stuttgart te bemachtigen. Hulkenberg is blij met zijn nieuwe plek voor 2017 en de positieve verwachtingen voor de toekomst.

"“Mijn doel was om te rijden voor een fabrikant”", vertelde Hulkenberg. "“Dat is wat ik bereikt heb met Renault. We hebben beiden nog onvervulde dromen."” Waarmee de coureur doelt op een podiumfinish.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS