Formule 1

Nico Hulkenberg denkt niet dat de nieuwe F1-regels gaan werken: "We weten het pas als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2017 09:19 • Print artikel

De kersverse Renault F1-coureur Nico Hulkenberg twijfelt of de nieuwe regels in de Formule 1 er daadwerkelijk voor gaat zorgen dat coureurs meer kunnen pushen tijdens de Grands Prix. De afgelopen jaren konden de coureurs niet tot het gaatje gaan omwille van brandstofbesparing en om de levensduur van de banden te rekken. De nieuwe technische regels moeten ervoor zorgen dat dat verandert in 2017. De Duitser gelooft nog niet dat de nieuwe regels, waaronder de bredere Pirelli-banden, daadwerkelijk gaan werken.

Nico Hulkenberg

“Ik ben er niet zeker van”, vertelt de coureur uit Emmerich am Rhein tegen Eurosport. “Ik weet op het moment niet hoe de auto’s en banden zich gaan gedragen. We weten het pas als we starten met het testen en we een paar races hebben gedaan. Ik hoop dat ze wat meer vrijheid toestaan om te pushen en in plaats van zoveel bandenmanagement te moeten doen. Maar ik ben niet zeker dat dat het geval is.”

Volgens Hulkenberg voelen de coureurs zich vaak ‘beperkt’ wanneer ze de snelheid tijdens een Grand Prix moeten managen. Het kwam tot een hoogtepunt tijdens de F1-race in Brazilië, waarna Kimi Raikkonen zei dat de regenbanden in de afgelopen jaren minder zijn geworden. Op Interlagos leek alleen Max Verstappen goed met de regenbanden om te kunnen gaan. Volgens de Duitser kwamen de problemen tijdens de verregende race niet als een verrassing. “We hebben het nu behoorlijk drastisch gezien in Brazilië, dat we de mogelijkheid om met de regenband om te gaan en meer water moeten afvoeren”, legde de Duitser uit. “We wisten dat al een tijdje, omdat we al een paar regenraces hadden gehad. Het onderwerp werd niet opgepakt. Nu is het blijkbaar opgepakt, omdat we niet in staat waren om te racen. Het was niet echt zware regen, het was alleen motregen, maar het was genoeg om te aquaplaneren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS