Formule 1

Grand Prix van Singapore nieuw begin voor Fernando Alonso: "Hobbelig, strak en uitdagend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2017 11:04 • Print artikel

SINGAPORE - Hoewel zijn seizoen verre van florissant was, kijkt Fernando Alonso uit naar de Grand Prix van Singapore. De coureur van McLaren ziet er mogelijkheden en afgaande op de auto de vorige twee races ziet hij er aanzienlijk meer kans op een goed resultaat dan in de meeste andere races dit seizoen.

Fernando Alonso Grand Prix Singapore McLaren


"We wisten dat de Grands Prix van Spa en Monza moeilijk voor ons zouden zijn, maar drie DNF's uit vier was wel erg teleurstellend. Toch bleken we beter dan we hadden verwacht, hoewel dat niet kon worden omgezet in punten."

"We hebben nu het Europese seizoen achter ons gelaten en we richten onze aandacht op de races overzee die het laatste hoofdstuk van het seizoen vormen. Singapore is een geweldige plek om te beginnen, want het is één van de circuits op de kalender waarop ons pakket beter past dan anderen en het geeft ons een echte kans voor een positiever resultaat."

"Singapore is een beetje het Monaco van het oosten. Het is een glamoureuze stratenrace in het centrum van de stad en de sfeer is ongelooflijk. Het is rijden is er zwaar- warm en vochtig, en hard voor zowel de auto als de bestuurder. Het is wel erg leuk: hobbelig, strak en uitdagend, maar opwindend als je het goed voor elkaar hebt. Je hebt een auto nodig met goede tractie in de langere bochten en een hoge downforce-opstelling, zodat we daar zeker een betere kans hebben - we moeten ervoor zorgen dat we ook de betrouwbaarheid voor elkaar hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS