Formule 1

GP van Japan een race om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne: "Verkeerde tijd, verkeerde plaats"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 oktober 2017 05:08 • Print artikel

SUZUKA - Bij het team van McLaren-Honda baalt Stoffel Vandoorne hevig. De Belg die een goede kwalificatie had en en een redelijke start in de Grand Prix van Japan werd geraakt door Scuderia Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Vandoorne viel terug naar de achterhoede van het veld, kon weinig uitrichten en finishte de race op P14. Teamgenoot Fernando Alonso, die in de clinch lag met Felipe Massa, besloot de race op P11, net buiten de punten.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


"We hebben een paar goede races gehad", zei Vandoorne tegen de verzamelde pers. "Maar vandaag was er eentje om te vergeten, echt wel. Ik had een redelijke start, maar toen we bocht twee inkwamen en iedereen een plekje probeerde te vinden, werd ik geraakt door Kimi. Ik denk niet dat hij het expres deed. Het was gewoon een kwestie van auto's die op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd waren. Vanaf dat punt was mijn middag naar de knoppen. Ik viel terug naar achteren en reed mijn eigen race."

"Desalniettemin is Suzuka speciaal. Het is jammer dat we hier geen goed resultaat haalden voor alle duizenden fans op de tribunes vandaag. Het team verdient een pauze na deze zware drievoudige Aziatische headliner. Ze hebben het fantastisch gedaan in de afgelopen drie races. Nu is het tijd om terug te gaan naar Europa en goed terug te komen tijdens de laatste vier races."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS