Formule 1

Fernando Alonso berispt voor ophouden van Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 12:43 • Print artikel

SUZUKA - Fernando Alonso is na afloop van de Grand Prix van Japan berispt voor het negeren van blauwe vlaggen tijdens de strijd van Lewis Hamilton en Max Verstappen voor de overwinning. De McLaren-coureur werd na de race bij de stewards geroepen omdat hij zich had gemengd in de finale ronden van de wedstrijd tussen winnaar Hamilton en Verstappen, waardoor de voorsprong van de Mercedes-coureur werd teruggebracht tot iets meer dan een seconde.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Japan


De stewards ontdekten dat Alonso, die met Felipe Massa in een strijd om de tiende positie was verwikkeld, de leiders niet vroeg genoeg had doorgelaten. "Alonso zag het blauwe indicatorlampje op zijn dashboard oplichten en golvende blauwe vlaggen tussen bocht 14 en bocht 15 in de 51ste ronde", aldus de stewards.

"De coureurs hebben in briefings te horen gekregen dat de bepalingen van de Internationale Sporting Code luiden dat ze 'de volgende auto zo snel mogelijk moeten laten passeren'. Dit betekent dat ze dit moeten doen voor auto's die hen op een ronde zetten, ongeacht de strijd waarin ze zelf verwikkeld zijn. De stewards concludeerden dat Alonso dit niet deed."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS