Formule 1

Gooit papa Sainz de knuppel in het hoenderhok? "Uiteindelijk liet Red Bull hem niet gaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2016 13:28

Red Bull heeft een overstap van Carlos Sainz naar de Formule 1 renstal van Renault geblokkeerd. Dat zegt Carlos Sainz Senior; de vader van de Spaanse F1-coureur. Voor de Spaanse radio Onda Cero vertelde El Matador, die grote successen behaalde in de Rallysport en de Dakar, dat zijn zoon een contract wilde accepteren bij het fabrieksteam van Renault. “Carlos was erg dichtbij een vertrek, omdat het aanbod echt interessant was en hij geïnteresseerd was, vooral in het drie jarig contract”, verklaarde Carlos Sainz Senior, die vorig jaar nog samen met Jos Verstappen voor hilariteit zorgde, tegen het radiostation. De Spanjaard ziet Max Verstappen en Daniel Ricciardo boven zijn oogappel in de piramide van Red Bull Racing.


“Maar uiteindelijk liet Red Bull hem niet gaan. Ze wilden nog een jaar. Het komende seizoen kan een goed jaar voor Red Bull zijn en ze willen iemand hebben voor het geval er wat gebeurt en ze geven de voorkeur aan Carlos. Dus aan de ene kant is dat goed en aan de andere kant niet.”

De Spaanse Toro Rosso F1-coureur heeft dus een contract bij Red Bull voor 2017, waardoor de 22-jarige Sainz verplicht is om nog een jaar bij de renstal uit Faenza te racen.

“Volgens jaar moet het laatste jaar van Carlos bij Toro Rosso zijn”, legde de Dakar-coureur uit over het verblijf bij STR van zijn zoon, “Normaal zou hij dan doorgaan naar een ander team, omdat niemand daar vier jaar op rij is gebleven. Ik denk dat als hij zich bij Renault zou voegen, dit een belangrijke stap is en hopelijk in de toekomst gaat zoiets gebeuren.” Ook gaf Carlos Sainz Sr. aan dat een vertrek bij Toro Rosso noodzakelijk is voor zijn zoon om verder naar voren op de grid te komen. Hij ziet dat zijn zoon in de wachtkamer zit bij Red Bull Racing achter Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

“Red Bull heeft jonge coureurs voor de volgende drie jaar bevestigd en dus is de toekomst een beetje lastig”, aldus Sainz Sr. “Tenzij er één ontevreden is en vertrekt. Het wordt moeilijk om de sprong naar Red Bull te maken.”

Laatste kans! Tot 18.00 uur voor lot van de Staatsloterij van de trekking van maandag 10 oktober!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS