Dakar

Dakar 2016: Eindelijk is het de beurt aan Carlos Sainz

Uitgegeven door Johan Vis • 9 januari 2016 20:59

SALTA - Ook de zevende etappe over 336 kilometer aan special stage van de Rally Dakar kon er niet aan ontsnappen, het slechte weer deze Dakar Rally in Zuid-Amerika. Ondanks de problemen in het tweede gedeelte van de special stage in Argentinië was het eindelijk Carlos Sainz die de dagzege pakte voor Peugeot.ijn teamgenoten Sebastien Loeb en Stephane Peterhansel hadden al één of meerdere etappezeges op zak.

Carlos Sainz

Met de finish in Salta was er ditmaal geen 1-2-3 te melden rondom de superioriteit van Peugeot. Sebastien Loeb was slechts 38 seconden langzamer dan teamgenoot Sainz, maar X-Raid Mini-coureur Nasser Al-Attiyah bleef ditmaal de derde Peugeot van Stephane Peterhansel met vijf seconden voor.

Peterhansel noteerde de vierde tijd, terwijl Mikko Hirvonen opnieuw indrukwekkend reed in zijn allereerste Dakar Rally en de top vijf afsloot.

Na het pijnvol wegvallen van Bernhard ten Brinke in de top van het autoklassement, is het Erik van Loon die de Nederlandse eer moet hoog houden. De Brabander finishte de zevende etappe van Uyuni naar Salta op de veertiende positie, op +15.33s van dagwinnaar Carlos Sainz.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS