Formule 1

Goed of slecht nieuws voor Verstappen? Renault niet zeker van zaak: "Nog in kritieke conditie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2017 19:28 • Print artikel

Renault Sport teambaas Cyril Abiteboul zegt dat de prestaties van de Franse krachtbron boven de verwachte doelen ligt. Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo, Toro Rosso en Renault Sport One, gebruiken een compleet nieuwe motor in hun bolides met de start van het Formule seizoen in 2017.

Fromule 1  2017 Renault Sport


Ondanks een probleem met het Energy Recovery System, waardoor de teams die aangedreven worden met een Renault krachtbron niet op volle kracht kunnen rijden, denkt Abiteboul dat het een kwestie van tijd is voordat de furie kan worden losgelaten.

"Ik denk dat we dicht bij het doel zitten, misschien gaan we er wel overheen, dat ligt aan de betrouwbaarheid," zei Abiteboul tegen het Engelse Autosport.com. "We kwamen met een geheel nieuwe architectuur van de motor, niet alleen de verbranding maar ook het ERS. Dat betekende een grote uitdaging, zeker op het vlak van betrouwbaarheid, dat is geen verrassing. We hadden wat moeilijkheden verwacht en die kwamen we dan ook tegen. Het goede nieuws is dat we het niet voor niets doen, de prestatie is er als we die eruit willen halen. Dat doen we niet frequent, we zijn eigenlijk bezig met het managen van de afstand en levensduur van de onderdelen, die zijn nog in kritieke conditie. We hebben de prestatie gezien die we wilden, en die is er zeker."

Als Renault naar Australië gaat zegt Abiteboul dat er nog besloten moet worden in welke modus de motor gebruikt gaat worden, conservatief of niet. "We denken dat de situatie onder controle is," zei de Fransman. "Deze krachtbronnen zijn zo complex om te controleren, zodat we nog een aantal beslissingen moeten maken voor Melbourne. Dat zal een niet alleen impact hebben op de volgorde aan de finish, maar ook of we de finish halen in Melbourne of niet. We bevinden ons op een kritiek pad en het is erg belangrijk om de focus te houden en niets voor lief te nemen," aldus Abiteboul.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS