Formule 1

Daniel Ricciardo snel op de Hongaroring, Max Verstappen dichtbij op P3 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 juli 2018 10:56

Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije was Daniel Ricciardo in 1:17.613 de snelste op de baan. De tweede tijd was voor Sebastian Vettel en Max Verstappen sloot de sessie als derde af op 0.088 van zijn Australische teamgenoot. Op de warme Hungaroring verliep de trainingssessie rustig zonder schokkende gebeurtenissen. Mercedes bleef steken achter de Ferrari's en Red Bull's op P5 en P6.

Formule 1 2018 Daniel Ricciardo


De opening van de eerste vrije training was voor de gevestigde orde. Mercedes, Ferrari en Red Bull claimden de snelste drie tijden waarvan Valtteri Bottas de snelste was in 1:18.470. Max Verstappen reed de derde tijd en zat er meteen goed bij op het zonovergoten circuit. Lewis Hamilton liet nog niet veel meer zien dan P5, terwijl Daniel Ricciardo met een uur te gaan op de klok nog maar slechts de achtste tijd noteerde.

Antonio Giovinazzi verving Charles Leclerc in VT1 en deed het tot dan toe minder dan zijn teamgenoot. De Italiaan zette in zijn Sauber de langzaamste tijd neer, maar verbeterde zich op het einde naar P18 voor Sergey Sirotkin en Marcus Ericsson. Fernando Alonso had lange tijd de tiende tijd staan en zag dat zijn McLaren-teamgenoot Stoffel Vandoorne wat achter bleef met de achttiende tijd. De Belg beschikt wel over een ander chassis.

Het eerste uur van de training verliep rustig zonder veel ophef op de Hungaroring. Verstappen maakte een snelle spin zonder grote gevolgen voor de Nederlander en zijn bolide. Marcus Ericsson ging op nieuwe ultrasoft banden van de baan toen hij de kerbs raakte. De Sauber-coureur miste maar net de muur, maar hield er wel een flat spot aan over. Nico Hulkenberg was de best of the rest, maar was de pechvogel van de ochtend. De Duitser moest zijn Renault verlaten, nadat zijn bolide er bij het uitkomen van bocht 4 mee ophield.

In de slotfase van de ochtendsessie pikte Kimi Raikkonen de snelste tijd op in 1:17.948, maar teamgenoot Vettel nam die positie over met een verschil van 0.256 seconden. Verstappen volgde op slechts 9 duizendsten van Vettel en deed dat op softs. Ook Daniel Ricciardo liet zien grootse plannen te hebben door de snelste tijd neer te zetten. In de laatste meters van de training maakte Brendon Hartley nog een mooie spin, maar dat had geen ernstige gevolgen.

Uitslag VT1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS