Formule 1

Geen toekomst voor Pascal Wehrlein bij Toro Rosso, Sebastien Buemi als invalkracht?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 15:44 • Print artikel

De toekomst voor Pascal Wehrlein in de Formule 1 is onzeker1. De Duitser rijdt dit jaar voor Sauber, waar een paar Ferrari-juniors op de deur staan te bonzen. Eerder dit jaar verlengde het Zwitserse team het contract voor de motoren met de fabrikant uit Maranello en daarmee lijkt een aantal jonge coureurs van de Italianen richting Sauber te gaan. Bij Toro Rosso is mogelijk een plek vrij en in de paddock ging het gerucht van een mogelijke komst van Wehrlein naar Faenza. Dit wordt door Red Bull-consultant Helmut Marko echter ontkend. Verder is het de vraag wat er met Gasly gebeurt? Gaat hij racen in Austin of strijden voor de titel in de Super Formula en wie dan zijn plekje in?

Formule 1 2017 Pascal Wehrlein


“Wehrlein staat niet op onze lijst”, zegt de Oostenrijker tegen Auto Motor und Sport. “Misschien komt er een verrassing.” Een ander gerucht was dat Lando Norris mogelijk naar Toro Rosso zou kunnen komen. Dit als onderdeel van de Honda-deal, waar McLaren een compromis heeft gesloten. Dit wordt echter ontkend door McLaren-teambaas Eric Boullier. “Het is een jaar te vroeg voor Norris om in de Formule 1 te komen”, reageert de Fransman.

Sebastien Buemi zou eventueel nog bij Toro Rosso kunnen invallen. De Zwitser reed in het verleden voor Scuderia Toro Rosso en is razendsnel in de Formula E en in het FIA WEC.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS