Formule 1

Claire Williams F1 geeft ruiterlijk de fouten toe: "Het doet pijn, dit jaar was een wekker die afging"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 december 2016 12:11

Williams Martini Racing weet dat het moet verbeteren, dit zegt teambaas Claire Williams in de aanloop naar het Formule 1-seizoen 2017. Het Britse team eindigde in de voorgaande twee seizoenen als derde in het eindklassement voor de constructeurs, maar viel dit seizoen wat terug.



2016 was een moeilijk jaar voor Williams, waarin het team niet verder dan een vijfde plek kwam. Verslagen door Force India met een verschil van 35 punten en dat voelde men in Grove, "Het doet pijn."

Williams geeft toe dat het niet goed genoeg was, maar dat het team wel een plan heeft voor het komende seizoen 'om vooruitgang te boeken.'
"Iedereen weet en zal zich herinneren dat we een grote herstructurering hadden in 2013-2014, een neerwaartse trend in prestaties wordt niet getolereerd", zegt Williams. "We hebben een paar goede jaren gehad en dit jaar was een wekker die afging."

Op de vraag of ze vertrouwen heeft in de faciliteiten van het team antwoordde de dochter van Frank Williams: "Ik treed niet in details, dat is niet eerlijk, er zijn problemen en we weten hoe we die moeten oplossen."

Wanneer de resultaten van die oplossingen zichtbaar zullen zijn, zal nog even duren. De Britse geeft geeft aan: "We zijn al in februari en maart van het afgelopen jaar aan de auto gaan werken, met alle veranderingen die gaande zijn duurt het een tijdje voor we daar de vruchten van zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS