Formule 1

Franz Tost op zijn pik getrapt door wens Sainz om Toro Rosso te verlaten: "Ik accepteer niet dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2017 13:59 • Print artikel

FAENZA - Toro Rosso-baas Franz Tost gelooft dat Carlos Sainz trouw moet zijn aan zijn werkgever Red Bull en dat hij zich moet prijzen voor het feit dat hij in de Formule 1 rijdt. Gezien het feit dat een partnerschap tussen Toro Rosso en Honda aanstaande lijkt als gevolg van een waarschijnlijke overeenkomst tussen McLaren en Renault over de levering van motoren, zou Sainz zich kunnen aansluiten bij het team van de Franse fabrikant als onderdeel van een compensatiepakket dat deze laatste nodig heeft om zijn contract met Red Bull's juniorteam te beëindigen.

Carlos Sainz Toro Rosso


Ongeacht de lopende complexe onderhandelingen en de uiteindelijke uitkomst daarvan, zou Tost het vertrek van Sainz afkeuren. "Carlos heeft een contract met Red Bull, het team dat zijn carrière financierde", zei de Oostenrijkse manager tegen het Franse Auto-Hebdo. Sainz zou kunnen vertrekken, maar niet naar Renault. "Nu hij volwassen is, moeten wij hem laten gaan? Red Bull is niet bezig met het opleiden van coureurs voor andere teams. Wat als er iets gebeurt met één van de rijders van Red Bull Racing? Dit is precies waarom Red Bull twee teams in de F1 heeft."

Tost gelooft dat de forse investering van het energiedrankbedrijf in jong talent een rendement rechtvaardigt, iets wat op Sainz duidelijk verloren gaat zodra hij vertrekt, zegt de Oostenrijker. "Ze hebben veel geld geïnvesteerd en ik accepteer niet dat een coureur zich steeds uitlaat over hoe hij zich 'wil aansluiten bij een ander team'. Hij moet blij zijn dat hij in de Formule 1 zit, vooral omdat de Toro Rosso een goede auto is..."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS