Formule 1

Formule E naar Zandvoort?! "Die gesprekken verliepen heel positief, maar voorwaarde is wel..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 23 november 2017 06:11

Het onderzoek naar de mogelijkheid om de Formule 1 terug te halen naar Circuit Zandvoort stemde positief. Er zou echter nog veel tijd overheen gaan voordat men Max Verstappen kan aanmoedigen tijdens zijn Formule 1-race op Zandvoort. Des te meer reden om de Formule E naar Zandvoort te halen. In 2019 zou de eerste race gehouden kunnen worden. Dat is de overtuiging van groene ondernemer Tomas Friedhoff uit Heemstede.

Max Verstappen Formule 1

In gesprek met het Haarlems Dagblad geeft de ondernemer het volgende aan: "Gezien de bedragen, geluidsoverlast, milieubelasting en logistieke problemen, lijkt me de Formule 1 de komende vijf jaar niet erg realistisch. De Formule E (FE) is goedkoper en zou een mooi voorproefje kunnen zijn’’, zegt Friedhoff.

Formula E

Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit, laat via zijn woordvoerder weten dat er in het verleden gesprekken zijn gevoerd met de organisatoren van de Formule E. "Die gesprekken verliepen heel positief. Op dit moment rijden de auto’s uit die klasse echter alleen nog op korte stratencircuits en niet op lange racecircuits. Als dat in de toekomst verandert, willen we de Formule E natuurlijk graag naar Zandvoort halen. Een voorwaarde is wel dat er, net zoals met de Formule 1, een sluitende business case moet zijn."

Circuitdirecteur Erik Weijers vindt de ’Formula E een interessante serie, maar ziet dat de accucapaciteit van de auto's tekortschiet om op traditionele circuits te rijden. "Wij volgen de ontwikkelingen rondom FE zeker en wanneer traditionele circuits in aanmerking gaan komen, dan zullen wij zeker vooraan staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS