Formule 1

Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië binnen jaar naar Londen: "Ik vind het geweldig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 april 2017 08:55

Met het aannemen van een nieuwe wet, is de mogelijkheid om de Grand Prix van Groot-Brittannië in de straten van Londen te organiseren ineens wel heel erg dichtbij. De wet die in Groot-Brittannië voorheen autosport niet toestond op de openbare wegen is aangepast en gaat aanstaande maandag in werking. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een Britse Grand Prix die kan plaatsvinden in Londen.

Formule 1 2017 Liberty Media
De huidige Grand Prix van Groot-Brittannië wordt gehouden op het circuit van Silverstone, maar kan mogelijk in de toekomst verhuizen naar de hoofdstad. Minister van transport, Andrew Jones, zei tegen het Britse the Sun, dat een race in Londen "spectaculair" zou zijn. "Een sportevenement met Londen als achtergrond is spectaculair, dat zagen we ook met de Olympische Spelen."

Er schijnen al plannen te zijn opgesteld met een voorlopig circuit dat start bij The Mall, langs Buckingham Palace, Parliament Square en langs de Big Ben. Voormalig Formule 1 wereldkampioen Nigel Mansell zei over het nieuws: "Dit is een goede stap voorwaarts voor de sport en het brengt bezoekers en trots naar delen van het land die dit willen organiseren." Mansel voegt eraan toe. "Ik vind het geweldig dat deze regering zo open staat voor de motor- en autosport. Dit ondersteunt de leidinggevende positie van het Verenigd Koninkrijk en verbetert de mogelijk van de sport om focus en kansen te creëren voor jonge mensen", besluit Mansell.

Formule 1-icoon Bernie Ecclestone en de Minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, hebben eerder hun steun toegezegd aan het idee. De nieuwe wet zal zeker de oren bij de eigenaren van de F1 doen spitsen. Liberty Media is al op zoek naar meer plaatsen wereldwijd, voor het uitbreiden van de kalender.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS