Formule 1

Force India-teambaas Vijay Mallya is veroordeeld in India; heeft dit gevolgen voor het F1-team?

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 januari 2018 17:09

De rechtbank van New Delhi, in India heeft de Force India F1-teambaas Vijay Mallya veroordeeld, nadat hij niet in staat was de beschuldigingen te weerleggen omtrent het witwassen door misbruik van de wet- en regelgeving rond vreemde valuta. De teameigenaar verblijft zelf in Londen, waar een rechtszaak tegen hem loopt. De rechtbank moet beoordelen of Mallya aan India uitgeleverd mag worden.

Formule 1 2017 Sahara Force India


De man die ooit in India op handen gedragen werd als de Indiase versie van Sir Richard Branson voor zijn investeringen in een bierbrouwerij, een luchtvaartmaatschappij, een Formule 1-team en een Indiase cricketclub, valt zo hard van zijn voetstuk. De onderzoekers beschuldigen de 61-jarige Mallya ervan dat hij 200.000 pond aan een Brits bedrijf heeft betaald om het King Fischer-logo te tonen tijdens het F1-wereldkampioenschap tijdens sommige Europese races. Hiervoor zou de Indiër toentertijd geen toestemming hebben gekregen van de organisatie die dit moet handhaven in India. Zelf ontkent Mallya dat hij foutief heeft gehandeld.

De Indiase regering zoekt nu mogelijkheden om de ondernemer uitgeleverd te krijgen voor het witwassen van geld en de complotbeschuldigingen. Zelf probeert Mallya er alles aan te doen om in Groot-Brittannië te blijven. De Force India-teambaas was ooit een van de rijkste mannen van India, toen hij onder andere Kingfish Airlines en andere grote bedrijven in handen had. Waarvan nu wordt gezegd dat hij deze verkregen heeft met honderden miljoenen dollars, waarvan hij wist dat hij ze nooit terug kon betalen.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen in de Staatsloterij. De volgende trekking van januari komt er alweer aan.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS