Formule 1

Force India F1-teambaas Vijay Mallya (61) gearresteerd in London: 'Op verdenking van fraude'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 april 2017 13:05 • Print artikel

London - Sahara Force India F1-teambaas Vijay Mallya is in Londen gearresteerd. De 61-jarige zakenman is dinsdag in Londen aangehouden op verzoek van de Indiase overheid. Mallya die eerder dit jaar al werd aangeklaagd op verdenking van verduisteringspraktijken, heeft zich in Londen bij een centraal politiebureau gemeld en zal later vandaag moeten verschijnen voor de rechtbank in verband met een uitleveringsprocedure.

Formule 1 2017 Vijay Mallya


De aanklacht is 'op grond van verdenking van fraude', volgens Scotland Yard. De arrestatie vloeit voort uit het uitleveringsverzoek door de Indiase overheid aan die van Groot-Brittannië. Een woordvoerder van de politie zei: "Agenten van de Metropolitan Police extradition unit hebben een man gearresteerd op grond van een uitleveringsverzoek. Vijay Mallya, 61, werd gearresteerd in naam van de Indische autoriteiten in verband met beschuldigingen van fraude."

Behalve eigenaar van het Force India F1-team is de drank- en luchtvaart tycoon ook voormalig eigenaar van een Indisch Premier League cricketteam. De miljardair verhuisde naar Groot-Brittannië in maart 2016, na achtervolging door de Indiase rechtbanken. De autoriteiten in India eisen terugbetaling van €1,3 miljard, die Mallya's luchtvaartmaatschappij schuldig is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS