Formule 1

Force India F1 denkt aan opheffen teamorders Perez en Ocon: "Je krijgt altijd kritiek"

Uitgegeven door Bart • 8 januari 2018 06:13 • Print artikel

Sergio Perez en Esteban Ocon mogen elkaar komend seizoen waarschijnlijk weer inhalen. Force India-topman Otmar Szafnauer zegt dat de coureurs beter met elkaar overweg kunnen en volwassener zijn geworden. De teamorders om elkaar niet in te halen zouden dan opgeheven worden. "Ze weten hoe ze zich moeten gedragen."

Esteban Ocon


Een aanrijding tussen de twee teamgenoten bij de Grand Prix van Azerbeidzjan kostte het team een dubbel podium. Later raakten de Mexicaan en de Fransman elkaar twee keer tijdens de Grand Prix van BelgiŽ. Volgens Szafnauer heeft het team juist gehandeld. "Je krijgt altijd kritiek", zei Szafnauer in een interview met Motorsport.com. "Welke beslissing je ook neemt. Sommigen zeggen dat we de teamorders eerder hadden moeten instellen."

"In Bakoe verloren we 33 punten, maar toen konden we niet voorspellen dat we vierde zouden worden bij de constructeurs", zegt Szafnauer. "Na die race hebben we de balans opgemaakt en gezegd dat ze tegen elkaar mochten blijven racen. Na Spa hebben we dat omgedraaid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS