Formule 1

De grote baas hoopt dat Perez en Ocon hun lesje hebben geleerd: Ondanks crash geen teamorders bij Force India

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 4 juli 2017 08:29

Sahara Force India heeft hun coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon er de afgelopen dagen op meerdere manieren en tijden er duidelijk aan herinnerd dat het teambelang voorop staat. De twee coureurs maakten een dure botsing met elkaar tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan die het team waarschijnlijk een dubbel podium koste. Perez en Ocon reden in respectievelijke vierde en vijfde positie liepen dermate averij op na een touché met elkaar dat de heren de aftocht moesten blazen. Resultaat Perez viel uit en Ocon finishte op de zesde plaats.

Formule 1 2017 Sahara Force India


Al tijdens de Grand Prix van Canada liep het niet lekker tussen de 'Roze Panters' waar wat onenigheid was omtrent een teamorder over het wisselen van positie tussen de Mexicaan en de Fransman, de order werd afgekondigd om zo beter de positie voor hen aan te kunnen vallen waaruit zicht was op het podium. Nu met de clash in de laatste race verknalden de beide coureurs het beste potentiële podium voor het team ooit.

"We hebben zeker onze rol gespeeld in een dramatische race", zei Force India teambaas Vijay Mallya tegen Sky Sports in de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk. Hij hoopt dat Perez en Ocon hun lesje hebben geleerd in Baku en er zullen ook geen teamorders volgen. "Sinds Baku hebben we interne gesprekken gehad en onze coureurs er aan herinnert dat het team altijd op de eerste plaats komt. Het is nooit acceptabel voor teamgenoten om contact te maken met elkaar. Het heeft ons zeker punten gekost in Baku. Echter de handelingen in Azerbeidzjan zorgen er niet voor dat wij het nu anders aan gaan pakken. Onze coureurs kunnen vrijuit racen en ik ben er zeker van dat ze een aantal waardevolle lessen hebben geleerd. We hebben ze een competitieve auto gegeven en ik weet dat ze volwassen genoeg zijn om samen te werken voor het team", aldus de strenge Mallya.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS