Formule 1

Filnke crash tijdens ronde 44 van de Indy 500, Alonso op kop +VIDEO

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 mei 2017 18:34

De Indy 500 is tijdelijk onderbroken door een heftig incident tussen Jay Howard en Scott Dixon, in ronde 44. McLaren-Honda_Andretti coureur Fernando Alonso reed op dat moment aan de leiding van het racespektakel. De rode vlag kwam tevoorschijn nadat door de crash allerlei brokstukken over het circuit verspreid lagen. Het ongeluk gebeurde vlak voor de tweede ronde van pitstops.



Howard ging wijd en raakte de muur, door de klap stuiterde hij terug op de baan en raakte Dixon. Die kon zijn rivaal niet meer ontwijken. Door de impact ging Dixon's bolide aan de rol, voordat deze uiteindelijk tot stilstand kwam op het circuit. Beide coureurs zijn ongedeerd. Dixon sprong uit zijn auto zonder hulp, ondanks dat alleen de overlevingscel van zijn Chip Ganassi Racing-Dallara DW12 intact was.

Stewards trokken snel de rode vlag toen het incident gebeurde om er voor te zorgen dat het puin snel opgeruimd kon worden. Alonso behield de leiding in de wedstrijd, nadat hij na een slechte start op P3 lag voordat hij de leiding overnam van Alexander Rossi in de 34e ronde. Alonso en Rossi wisselden een aantal keren van positie, voordat de tweede serie pitstops zich aandiende. Alonso leidde met een voorsprong van 1,5 seconde op het moment van het incident.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS