Formule 1

Ferrari zou Mick Schumacher met open armen ontvangen: "De rode loper ligt klaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 januari 2017 06:23

Scuderia Ferrari zou Mick Schumacher van harte welkom heten in hun Young Driver Academy programma. Ze geven toe dat wat de jonge coureur laat zien indrukwekkend is. De zeventienjarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen en Formule 1 legende Michael Schumacher heeft veel interesse gewekt sinds zijn start in de Formule 4 klasse. Berichten gaan rond dat het Mercedes AMG Petronas Formula One Team ook op de loer ligt om de jonge coureur in te lijven.

Formule 1 Mick Schumacher

Schumacher gaat dit seizoen voor het Prema Powerteam strijden in de European Formula 3 Championship, het team won de F3 titel in 2016 met Lance Stroll. De manager van de Ferrari Driver Academy, Massimo Rivola, zou graag de rode loper voor de jonge Schumacher uitrollen. "Uiteraard volgen we hem", zegt Rivola tegen Gazzetta dello Sport, "En dit jaar hebben we de kans om dicht bij Schumacher te zijn, teamgenoot van de jonge Duitser is Guan Yu uit het FDA bij het Prema team. Ik weet niet wat Schumacher beslist voor de toekomst. Maar ik zou hem graag in het FDA programma willen hebben, we hebben de rode loper klaar."

Buiten dat hij onder de indruk is van de prestaties op het circuit, geeft Rivola toe dat hij ook onder de indruk is van de manieren en instelling van de jongeling. "Schumacher is beleefd en niet zelfvoldaan, zijn ouders hebben een goede job gedaan met zijn opvoeding, Hij is erg jong en moet met enorme media druk omgaan, maar dat doet hij goed", aldus Virola.



Formule 1 zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS