Formule 1

Bernie Ecclestone ziet zoon van Michael Schumacher graag naar de F1 komen: "Waarom niet?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 januari 2017 09:14 • Print artikel

Bernie Ecclestone ziet graag Mick Schumacher in de voetstappen van zijn legendarische vader Michael Schumacher stappen en in de toekomst in de Formule 1 zien. De jonge Duitser maakt dit jaar de overstap naar de Formule 3 met Prema Power. Met de komst van Max Verstappen en Lance Stroll vanuit deze klasse naar de Formule 1, leidt dit tot de speculatie dat ook de 17-jarige op de drempel staat tot de hoogste klasse van de autosport.

Mick Schumacher zoon van Michael Schumacher

Schumacher junior heeft al gezegd dat hij zichzelf later graag in de Formule 1 ziet rijden en daarmee de derde coureur uit de familie is die na zijn oom en zijn vader die zevenvoudig wereldkampioen is in deze klasse rijdt. De F1-baas denkt dat het goed voor de sport is, als de tiener naar zijn kampioenschap komt.

“Als hij in de buurt komt van hoe goed zijn vader was, waarom niet?” reageerde de excentrieke Brit tegen het Duitse Sport Bild. “Het is goed voor de Formule 1 als de naam Schumacher weer vertegenwoordigd wordt.” Daarmee kan Schumacher in de huidige Formule 1 de tweede zoon van een F1-coureur worden na Max Verstappen, die zijn vader Jos opvolgde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS