Formule 1

"Ferrari heeft vers bloed nodig! Het is niet de schuld van Sebastian Vettel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 08:31 • Print artikel

Bernie Ecclestone is in de bres gesprongen voor Sebastian Vettel. De Ferrari F1-coureur kreeg het afgelopen seizoen de nodige kritiek over zich heen vanwege zijn prestaties. De Duitse Formule 1-coureur haalde met de Scuderia geen enkele overwinning binnen en werd diverse malen verslagen door teamgenoot Kimi Raikkonen. Daarnaast klaagde de viervoudig wereldkampioen veelvuldig over de boordradio, wat hem niet in dank werd afgenomen. In Mexico ontstak Vettel zelfs in woede toen hij niet door Max Verstappen voorbij gelaten werd.

Sebastian Vettel Ferrari F1

“Het is niet zijn fout dat hij niet wint”, reageerde de Formule 1-baas tegen Sport Bild. “Het gaat om de auto en het team. Ferrari is teruggevallen in de tijd na Schumacher en Todt. Er werken te veel Italianen. Niets ten nadele van Italië, maar het succesvol runnen van een team zit niet in hun DNA. Ferrari heeft vers bloed nodig. Maar ik ben zeker dat Sebastian alle doet om te slagen.” De 86-jarige veegt dan ook de geruchten van tafel dat de coureur in 2018 naar Mercedes overstapt.

“Sebastians missie is Ferrari genaamd, omdat ik weet dat hij daar eerst wil slagen”, aldus de F1-baas. Toch twijfelt de Brit of Ferrari en Red Bull in staat zijn om dit jaar de dominantie van Mercedes te doorbreken. “Ik denk het niet”, vertelt Ecclestone. “Hun motor is nog de beste, dat geeft ze een groot voordeel. Het egaliseren van de omstandigheden kan alleen gedaan worden met nieuwe motorenregels, dus moeten we dat zo snel mogelijk doen.”Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS