Formule 1

Ferrari heeft teveel Italianen zegt Bernie Ecclestone: "Het zit niet in hun DNA"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 januari 2017 12:15 • Print artikel

Scuderia Ferrari zit muurvast en moet nieuwe gezichten introduceren bij hun technische team om een desastreus Formule 1 seizoen te voorkomen in 2017 volgens Bernie Ecclestone. Met een derde plaats sloot Ferrari het constructeurskampioenschap af in 2016, 350 punten maar zonder overwinning achter de winnaars Mercedes AMG Petronas Formula One. De Formule 1 baas Ecclestone denkt dat het team zich in dezelfde positie bevindt als in de donkere dagen van de jaren negentig. In die periode behaalde Ferrari zestien jaar lang geen titel.

Formule 1 Scuderia Ferrari 2016


"Ferrari is teruggevallen naar het tijdperk voor Michael Schumacher en Jean Todt," zegt Ecclestone tegen de Duitse krant Bild. "Er werken te veel Italianen voor het team op het moment. Ik heb niks tegen ItaliŽ, maar het zit niet in hun DNA om strikte regels te hanteren binnen hun team."

De Scuderia hebben hun hoofdkwartier in Maranello, Noord ItaliŽ.
Teambaas Sergio Marchionne roemde recentelijk nog de nationaliteit van hun nieuwste derde coureur Antonio Giovinazzi, ook een Italiaan. De excentrieke Ecclestone is ervan overtuigd dat de Duitse coureur Sebastian Vettel nog een grote rol in het team kan spelen. Het contract van de Duitser bij de Italiaanse stal loopt aan het einde van seizoen 2017 af.

"Ferrari heeft vers bloed nodig," zegt Ecclestone. "Ik weet zeker dat Vettel er alles aan doet om succesvol te zijn. De vraag is hoeveel willen ze hem laten doen, het is niet zijn fout dat hij niet wint. Het ligt aan de auto en het team. Vettel's missie is Ferrari, ik ken hem en hij wil zijn missie volbrengen," aldus Ecclestone.

Nog maar 1 dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS