Formule 1

Ferrari geeft toe dat ze het 'verprutst' hebben in Monza: "Uitzoeken hoe het komt dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 september 2017 17:46

MONZA - Ferrari heeft het verprutst. Dat is het verpletterende oordeel van president Sergio Marchionne in het kielzog van een teleurstellende Italiaanse Grand Prix voor het Italiaanse team. Hoewel Sebastian Vettel zondag op het circuit van Monza het podium haalde, kwam hij nooit ook maar in de buurt om te strijden om de overwinningen en kwam hij over de finish met 36 seconden achterstand op racewinnaar Lewis Hamilton.

Sergio Marchionne Ferrari Grand Prix Italië


Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, die vijfde werd had een volle minuut achterstand. "Ik denk dat we het verprutst hebben", zei Marchionne tegenover de Duitse omroep RTL. "De afstelling van de auto was verkeerd. Ik denk dat we het circuit hebben onderschat. Ik denk dat we vanuit België, vanuit Spa, hiernaartoe het verprutst hebben. Nu moeten we terug naar de fabriek om uit te zoeken hoe het komt dat de auto minder goed was. Maar we zullen er weer staan in Singapore."

Het resultaat zorgde ervoor dat Vettel zijn de voorsprong in het rijderskampioenschap kwijtraakte aan Hamilton, die nu drie punten meer heeft. Het resultaat van de Scuderia verleidde Mercedes-baas Toto Wolff tot de uitspraak dat 'het lijkt alsof Ferrari op de een of andere manier een stap terug heeft gezet'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS