Formule 1

Ferrari F1-baas: "Alfa Romeo in de Formule 1 kan Italiaanse coureurs helpen"

Uitgegeven door Daan Daniels • 29 december 2016 08:33 • Print artikel

Sergio Marchionne gelooft dat een team van Alfa Romeo voordelig kan zijn voor Italiaanse coureurs die het in de Formule 1 willen maken. De Ferrari-president denkt dat een samenwerking tussen Ferrari en Alfa Romeo in de Formule 1 in de toekomst kan zorgen voor echte Italiaanse rijders in de Formule 1.

Ferrari Formule 1 Marchionne


Sinds 2011, toen Jarno Trulli en Vitantonio Liuzzi op de grid van de Formule 1 stonden, heeft Italië geen vertegenwoordiger meer gehad in de Formule 1. Marchionne gelooft dat Alfa Romeo die mogelijkheid wel kan bieden aan Italiaanse coureurs, mocht een vruchtbare samenwerking met het Italiaanse bedrijf van de grond komen.

Marchionne meent dat Ferrari het beste Italiaanse racetalent heeft vastgelegd met Antonio Giovinazzi. Hij is reserverijder in 2017. Maar de Ferrari-president vindt dat er een alternatieve mogelijkheid moet zijn voor Italiaanse rijders om het tot de koningsklasse van het racen te schoppen. “Alfa Romeo in de Formule 1 kan een mooie kweekvijver zijn voor jonge Italiaanse coureurs”, zei Marchionne tegen Italiaanse media. “De beste rijder, Giovinazzi, zit al bij ons, maar er zijn ook andere rijders en die worstelen om een gaatje te vinden.”

“Alfa Romeo, meer dan onze klanten teams, kan hen die ruimte geven. De ruimte voor Alfa Romeo is er. Het is een project dat, in welke vorm dan ook, zijn plek moet vinden. Wij hebben ook gesproken met Mattia Binotto en Maurizio Arrivabene om te kijken op wat voor manier Alfa Romeo met Ferrari kan samenwerken. Het probleem is dat op dit moment, vanwege de lancering van nieuwe modellen, er al verschillende verplichtingen vanuit financieel oogpunt zijn. “

“Wij moeten even wachten, maar ik hoop het onderwerp weer ter sprake te kunnen brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS