Formule 1

Ferrari breidt line-up talenten uit op zoek naar toekomstig uitdager Max Verstappen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 december 2016 16:51

Ferrari heeft Marcus Armstrong en Enzo Fittipaldi toegevoegd aan hun junior programma, de Ferrari Driver Academy voor seizoen 2017. Na een driedaagse evaluatie die in november was gehouden met vijf coureurs op het thuiscircuit in Fiorano. Ferrari heeft de hoop gevestigd op de eerste komende rijder in rang; Charles Leclerc, die in de karts een geduchte tegenstander was van Max Verstappen. (Verstappen raakt Europese titel kwijt ondanks beroep; hangt er een luchtje aan?).



De zestienjarige Nieuw-Zeelander komt uit het karten en zal in het aanstaande seizoen deelnemen aan de Toyota Racing serie, waar hij zijn debuut maakt in de raceauto.

Fittipaldi eindigde als achttiende in het eindklassement van het Ginetta Junior Championship in 2016. Hij is de vijftienjarige kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

De jongemannen gaan in goed gezelschap verkeren, want hun academy-teamgenoten zijn: GP3 kampioen Charles Leclerc, Antonio Fuoco, Giuliano Alesi zoon van voormalig Formule 1 coureur Jean Alesi en de Chinese crack Guan Yu Zhou. Leclerc en Fuoco racen in de GP2 voor Prema Racing, Alesi blijft in de GP3 rijden, Zhou gaat racen voor Prema in de Europese Formule 3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS