Formule 1

Ferrari en Mercedes schuiven elkaar de favorietenrol toe: "Mercedes ligt voorop"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 maart 2017 07:50 • Print artikel

Scuderia Ferrari weigert favorietenrol in aanloop naar de seizoensopener, de Grand Prix van Australië op 26 maart. Ondanks de drie titels die het Mercedes AMG Petronas team de afgelopen jaren won, denkt Lewis Hamilton dat Ferrari bluft. Met de resultaten van de Pre-season testen in Barcelona als leidraad ziet de Brit de Italianen als de favoriet in 2017.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


Mercedes-adviseur Niki Lauda, die doorgaans overtuigd is van de kwaliteiten binnen het Duitse team verwacht een moeilijk jaar. Ferrari coureur Sebastian Vettel benadrukt dat Mercedes de favoriet is, zijn baas Sergio Marchionne is het er blijkbaar mee eens. "We hadden twee doelen voor de testdagen in Barcelona," zei Marchionne. Ten eerste, competitief zijn met Red Bull Racing, ten tweede een betrouwbare auto hebben. Voor mijzelf ligt Mercedes nog steeds voorop. Marchionne gaf als reactie op de pech van het veel geplaagde McLaren-Honda team, de vroegere rivaal van Ferrari. "Ik wens ze beterschap."

Over het seizoen 2017 in het algemeen zei de Ferrari-baas: "Het zal interessant worden. De auto's zijn veel sneller en de coureurs moeten werken voor hun geld. ik denk dat ze meer zweten als ze uit de auto komen," aldus Marchionne.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS