Formule 1

Fernando Alonso vindt niet dat hij zijn carrière vergooid heeft; 'verpest talent'

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 april 2017 18:03

SOTSJI - Fernando Alonso is ‘superblij’ met zijn Formule 1-carrière. De coureur vindt niet dat zijn kwaliteiten bij McLaren verpest worden. De Spanjaard zit in zijn derde jaar en heeft wederom geen competitieve auto. Toch wil de tweevoudig wereldkampioen er niets van weten dat hij gefaald heeft in de sport.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Rusland


“Ik zag de covers van de magazines vandaag: ‘verpest talent’”, reageert Alonso bij zijn aankomst in Sotsji tegenover Planet F1. “Ik ben superblij met mijn carrière. Ik was altijd in een competitieve auto, godzijdank, en ik heb de mogelijkheid om dingen te bereiken. Er zijn vele getalenteerde coureurs hier die nooit op het podium zijn geweest. We gaan zien wat de toekomst brengt, maar op het moment ben ik behoorlijk blij met wat ik gedaan heb en wie ik vandaag de dag ben.” De coureur staat nog steeds achter zijn besluit om naar McLaren te gaan, ondanks dat dit nog niet heeft gebracht wat hij voor ogen had.

“Tenminste in de jaren dat ik een contract had, 2015 en 2016, denk ik dat ik een goede beslissing heb genomen om naar McLaren te gaan”, zegt Alonso over zijn overstap van destijds, ondanks dat hij nog twee jaar bij Ferari kon blijven. “Het leerde me vele dingen. Ik werkte met enkele van de beste engineers met wie ik ooit mee gewerkt heb. En toen kwam de tijd dat het te stressvol was door niet te winnen. Wanneer je in je eerste, tweede, derde jaar bent, is het goed, wanneer je in je zevende, achtste jaar bent, is het erg lastig. Dus de kwaliteit van leven nam toe in de laatste twee jaar, ondanks de resultaten. Nu winnen ze, zoals Mercedes wint, maar het neemt niet weg wat in in het verleden deed. Toen ik Renault verliet zei men: ‘je had Renault in 2006 nooit moeten verlaten’. Ze hebben niet één keer meer gewonnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS