Formule 1

Niet alle neuzen stonden direct in dezelfde richting bij McLaren voor de deelname Alonso aan Indy 500

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 april 2017 06:21 • Print artikel

Binnen McLaren was niet iedereen het direct eens met de start van Fernando Alonso in de Indy 500 en het laten lopen van de Grand Prix van Monaco. Het was directeur Zak Brown die met het idee kwam, maar teambaas Eric Boullier zag het niet zitten.

Fernando Alonso

“Het was niet mijn idee”, zei de Fransman tegen Canal Plus. “Ik stond er in eerste instantie niet echt achter, maar uiteindelijk is het goed voor het team, voor de F1, voor motorsport en voor Fernando.” Boullier geeft toe dat zijn belangrijkste bezwaar was dat zijn coureur Monaco mist, terwijl de tekortkomingen van de Honda-aandrijving in de nauwe straten gecompenseerd worden door de relatief lagere snelheid.

“Monaco is de race waar we het meest waarschijnlijk punten scoren”, reageert de teambaas. “Maar uiteindelijk, in zijn algemeenheid, is de Indy 500 een behoorlijk interessant project en voor hem misschien de beste manier om wat plezier te hebben.”

Op jacht naar een superaanbieding? Welke producten zijn er in deze week in de aanbieding bij DayDiscounter? Misschien zit er een leuk koopje voor je bij? Check eens de beste deals met aantrekkelijke korting! Alle deals zijn overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS