Formule 1

Fernando Alonso is van mening dat zijn MCL33 harder moet: "Onze snelheid was er nog niet"

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 april 2018 04:09 • Print artikel

In de Chinese Grand Prix liet McLaren nogmaals zien dat ze over een betere auto beschikken in de race dan in de kwalificatie. Fernando Alonso liet zichzelf weer eens van zijn beste kant zien en haalde kostbare punten binnen voor de Britse renformatie.

Fernano Alonso

Alonso had bij de start nog contact met Perez maar slaagde erin om er zonder kleerscheuren vanaf te komen. Hij had een lange eerste stint voordat hij vers rubber ging halen op het moment dat de Safety Car naar buiten kwam. Het zag eruit alsof hij punten ging binnenhalen en zijn dag werd nog mooier toen hij Vettel in de laatste ronden nog op agressieve wijze wist in te halen en met stijl de zevende plaats wist op te eisen. Teamgenoot Vandoorne had geen goede race en verloor direct bij de start enkele posities en kreeg technische problemen die hem belemmerden. Hij finishte uiteindelijk buiten de punten op P13.

Alonso zei er het volgende over: “Wederom lijkt het erop dat we op zondag beter presteren dan elke andere dag, wat goed is want dan worden de punten uitgedeeld."

Alonso maakte, ondanks nadeel te hebben van de Safety Car, op fenomenale wijze vanaf P13 zes plekken goed. “De race was goed uitgevoerd door ons – P13 bij de start en P11 na de eerste ronde. De Safety Car was niet voordelig voor ons omdat we een eenstopper gepland hadden en we net voor nieuwe, goede banden, klaar om de race mee uit de rijden hadden gepit, maar de Safety Car gaf vervolgens iedereen de kans om ook te gaan pitten.

Op het einde had Fernando nog een man-tegen-man gevecht tussen meervoudig wereldkampioenen: “We hadden mooie gevechten met Haas en zelfs Ferrari, hoewel de laatste niet echt een eerlijk gevecht was omdat Sebastian blijkbaar schade aan zijn auto had en veel moeite had in de bochten. We reden naar hem toe, zagen dat hij de deur openliet dus we gingen ervoor.”

Desalniettemin is Alonso van mening dat de MCL33 toch iets harder moet: “P7 is een geweldig resultaat voor het team na een moeilijk weekend, maar er is geen twijfel mogelijk dat we moeten verbeteren. Onze snelheid was er nog niet helemaal gedurende het weekend en ook in de race vond ik dat we niet snel genoeg waren. Het was geweldig om meer mensen in de tribunes te zien dan in voorgaande jaren, nog bedankt aan alle Chinese fans!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS