Formule 1

Fernando Alonso roemt 'perfecte' McLaren-Renault-integratie: "We ontdekken telkens meer over..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 maart 2018 16:02

MONTMELO - Volgens Fernando Alonso is de McLaren-Renault MCL33 de hele dag 'perfect' geweest tijdens de laatste dag van de pre-season-test op Circuit de Catalunya nabij Barcelona. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 nam het stuur over van teamgenoot Stoffel Vandoorne voor de laatste drie uur nadat de Belg 110 ronden had voltooid met een beste tijd van 1.19.854 die hem de tweede plaats opleverde.

Fernando Alonso

Alonso noteerde 51 ronden voordat de sessie ten einde kwam. Het betekende een productief testdebuut voor het nieuwe partnerschap van McLaren met Renault als krachtbronleverancier.

"Ik ben erg blij met een indrukwekkende dag voor het hele team, in de garage en in de fabriek, vanwege het aantal ronden dat Stoffel en ik op het bord hebben gebracht", zei Alonso. "De auto liep de hele dag perfect."

"We hebben een aantal interessante runs gedaan met wat wijzigingen in de opstelling en we ontdekken telkens meer over het nieuwe pakket, vooral met de integratie van de Renault-motor die voor ons tot nu toe onbekend was."

"Het was een zeer productieve dag voor ons allemaal en ik zou graag willen zeggen dat iedereen er goed aan heeft gedaan hard te werken om vandaag een zeer volledig en uitgebreid testprogramma te doorlopen."

In totaal reed McLaren 260 ronden tijdens de eerste vierdaagse test, ondanks het beperkte aantal van slechts 11 ronden op de woensdag, die werd geteisterd door sneeuw en koude temperaturen. Het enige noemenswaardige incident waar het team uit Woking mee te maken kreeg, is een gebroken wielmoer tijdens de eerste test van Alonso. Het betekende dat slechts zeven ronden reed tijdens de eerste testdag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS